Thursday, October 26, 2023

2017 - 70.3 Ironman v Zell am See – den třetí (závod!)

Dnes je den D. Ráno do sebe při snídani navalit co to jde, zkontrolovat věci a hurá na start. Před startem je rozplavba, kde poté co se lidi nacpou do neoprenů, tak se mohou i smočit. Zde jsem započal svojí novou kapitolu přátelství se svým neoprénem. Do dnešního dne to byl vztah tak trochu macešský, protože mi byl příliš těsný a já v něm nemohl moc dýchat. Díky tomu, že jsem na závod něco pohubl, tak to bylo již v pohodě. Ou je.

Start by zase formou Rolling, což znaméná, že do vody náš pouštěli postupně. Oproti minulému roku (kdy jsme strávili 45 minut na sluníčku čekajíc na řadu), to docela ubíhalo a za 20 minut jsem byl ve vodě. Plavčo v pohodě, půl prsa, půl kraul.

Na kolo jsme nasedali při sluníčku a šlo se na to. Prvních 20km lehce z kopce – zasedl jsem do hrazdy a už to letělo. Potom ale přichází 15 km stoupání zakončené pekelným kopcem. Mám nějaké dementní převody, tak jsem posledních cca 500 metrů šel, ale to až na vyjímky všichni :-) Pak sjezd a trádydá dalších 40 km do cíle po víceméně rovince.

Na běhu se ale děly věci. V půlce se přihnala mega bouřka a zastavili závod. Tedy se o to pokoušeli, hulákali na mne, ale já jim dám. Životní čas a já se budu poflakovat někde pod stanem, protože trochu prší. PCH. Takže si to tam razím a do cíle, totálně promočený, zmrzlý, ale štastný dorážím v čase 7h:20m (přesně nevím, protože se závodem stopli i časomíru). Což je o 45 minut lepší než minulý rok! Extáze!

Pak už jen rautík, Birell a hupky dupky do postele :-)